Skip to content

Spinnenkop

Een spinnenkop (spider naevus, naevus araneus) is een goedaardige huid afwijking van oppervlakkige gelegen bloedvaatjes in de huid. In het midden van de spinnenkop zien we een centrale rode verhevenheid vaak zo groot als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaieren een aantal fijne bloedvaatjes uit (de ‘pootjes van de spin’).

De spinnenkopjes kunnen op elke leeftijd ontstaan, maar worden over het algemeen vaker bij (jonge) kinderen en jong-volwassenen gezien. Ook bij zwangeren komen ze regelmatig voor. Ook kunnen ze ontstaan op de plaats van een trauma, bijvoorbeeld door ergens tegenaan te stoten. Een spinnenkop ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje van de huid. Waarom het bloedvaatje verwijdt in sommige gevallen is niet bekend. Wanneer een spinnenkop als storend ervaren wordt, kan de spinnenkop zeer eenvoudig door middel van Vaatlaser behandeling verwijderd worden. Vaak volstaat 1 behandeling om een spider geheel te zien verdwijnen.

Professionele behandelingen in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Welke behandeling is er mogelijk?

Vaatlaser

Met behulp van de vaatlaser kunnen we uiteenlopende vaatproblematiek behandelen op gelaat (couperose, rosacea, spinnenkopjes, bloedblaasjes, wijnvlekken enz.) en/of op lichaam (gesprongen bloedvaatjes enz.) Bij de vaatlaser dringt het laserlicht in het hemoglobine (in de rode bloedlichaampjes) in de bloedvaten. Hierdoor worden de vaatjes gericht verwarmd, zonder beschadiging van de huid, waardoor de vaatwand beschadigd wordt. De vaatjes zullen smaller/kleiner/ lichter worden ook zal dit goed terug te zien in de verminderde algehele roodheid. Er zullen vaak enkele vaatjes zichtbaar blijven, maar binnen gewenste mate. In enkele gevallen zullen vaatjes helemaal verdwijnen. Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Bij de vaatlaser mag het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Dit betekent dat overmatig zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden. Door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Afhankelijk van uw wens en de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.

Ervaringen van onze klanten

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Wil je graag meer weten over deze vaatlaser behandeling in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.