Skip to content

Haarzakonsteking (Folliculitus)

Bij folliculitis raakt het bovenste deel van het haarzakje ontstoken. De ontsteking kan ontstaan door een infectie met een bacterie, een schimmel, een virus of een gist. Deze kan overal optreden in het lichaam waar zich haren bevinden. Bij de infectie ontstaat er een puskopje ter plekke van het haarzakje. Verder kan er sprake zijn van een jeukende of pijnlijke huid.


Om een gratis en vrijblijvend consult aan te vragen klikt u op onderstaande button, dan vindt u een contactformulier. Vul dit formulier in en geef aan in welk spreekuur u langs wilt komen.

Professionele behandeling in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

De verschillende behandelingen tegen haarzaakonsteking

Manuele dieptereiniging

De huid wordt gereinigd waarna, door middel van inprikken met een klein naaldje, pustels en comedonen worden ingeprikt en verwijderd. Naar behoefte wordt de huid gescrubd of wordt er een herstellend masker aangebracht. Hierdoor komt de huid tot rust en kan de huid herstellen. Deze acne behandeling in Deventer gebeurt op een verantwoorde en hygiënische wijze.

De behandelfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Door deze behandeling is, in veel gevallen, de acne goed onder controle te houden. In sommige gevallen zijn aanvullende behandelingen nodig. Hierbij speelt de samenwerking met artsen een grote rol.

Laser ontharen in Deventer

Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling heeft een afschilferend, ook wel exfoliërend effect op de huid. Het verhoorningsproces van de huid wordt versneld. Waardoor de huid sneller wordt vernieuwd. Fruitzuurpeelings zijn goed toepasbaar bij acne en acne littekens. Tevens kan een fruitzuurpeeling worden ingezet bij verfraaiing van de huidstructuur. Bovendien zullen kleine pigmentvlekken en pigmentlittekens vervagen.

Meestal wordt een kuur van ongeveer acht peelings geadviseerd. Waarbij de sterkte van de peeling kan worden opgebouwd. Het herstel van de huid is afhankelijk van het huidtype en de intensiteit van de behandeling. Twee weken voor de eerste peeling zal de huid voorbehandeld moeten worden. Met een crème waar een kleine hoeveelheid fruitzuur aan toegevoegd is.

De behandelde huid met fruitzuur is gevoelig voor zonlicht. De huid mag na de laatste peeling zes tot acht weken niet zonder bescherming aan zonlicht worden blootgesteld. Er wordt aangeraden om dagelijks een SPF30/50 te gebruiken.

Ontharingslaser Candela Gentle Max PRO (Alexandriet laser en Nd:YAG laser)

De Candela GentleMax Pro laser combineert het beste van twee verschillende systemen in één: de Alexandrite laser (755nm) en de Nd: YAG-laser (1064nm) voor o.a. laser ontharen, vasculaire aandoeningen en pigment problemen.Nd:YAG 1064nm laser is volgens wetenschappelijke literatuur één van de meest veilige behandelingen op de donker huid, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Dit systeem is het enige waarvan bewezen is dat het geen schade toebrengt aan het huidpigment. Want alleen deze type lasers maken gebruik van een langere golflengte wat de verloop van een behandeling gerichter en veiliger maakt m.b.t. de donkere huidtype. Welke techniek gebruikt wordt is geheel afhankelijk van de indicatie en de kleur van de huid.

Bij laserontharing is het belangrijk dat het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Is dit wel het geval, dan kan dit vervelende complicaties geven zoals pigmentverschuivingen. Dit betekent dat zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Ook mag er tijdens behandeling niet geëpileerd worden, scheren of knippen is wel toegestaan. Voor een veilige laserontharing van de donkere huid bent u bij huid en laserkliniek Deventer op het juiste adres! Als specialist in het laser ontharen op de donkere huid weet ik dat behandelingen op een donkere huid kennis, ervaring en de juiste laserapparaat vereisen.

Ervaringen van onze klanten

Ingroeiende haren (folliculitis barbae)

Zowel bij mannen als bij vrouwen komen ingegroeide haren of scheerirritatie voor. Bij mannen vaak in de baardstreek en bij vrouwen vaker in de oksels, benen of bikinilijn. Echter kan het overal ontstaan waar onthaard wordt. Vaker komt het voor bij dikke en stugge haren en / of een gevoelige huid. Korte haartjes kunnen in de huid groeien en geven kleine rode bultjes wat jeuk en infectie tot gevolg kan hebben. Met name scheren zorgt ervoor dat het uiteinde van de haar scherper wordt, waardoor er meer irritatie ontstaat. Verschillende oplossingen zijn mogelijk, minder vaak scheren geeft de huid meer rust en minder irritatie. Tevens kan een chemische ontharing door middel van ontharing crèmes een oplossing bieden. Huidkliniek Deventer biedt lasertherapie doormiddel van de Ontharingslaser Candela Gentle Max PRO (Alexandriet laser en Nd:YAG laser) voor ontharing. Hierbij worden haren dunner van structuur en verdwijnen grotendeels, dit geeft een langdurige oplossing voor dit probleem.

Haarnestcyste

Een haarnestcyste ligt vaak in de bilspleet. Het bevindt zich in een holte onder de huid, waarbij er een verbinding is door de huid heen naar buiten. Op deze plaats ziet men kleine gaatjes of een ingetrokken huid. In de cyste bevinden zich meestal haren, waarin gemakkelijk een ontsteking ontstaat. Dit geeft klachten als pijn en vocht- of bloed afscheiding. De precieze oorzaak is onbekend. Wel is belangrijk om het gebied te ontharen en hygiënisch te houden om zoveel mogelijk uitbreiding en recidieven te voorkomen. De huidtherapeut biedt Ontharingslaser Candela Gentle Max PRO (Alexandriet laser en Nd:YAG laser) als behandelmogelijkheid.

Behandeling in Deventer ondergaan?

Meer weten over een specifieke behandeling in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut Duygu. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.