Skip to content

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten, ook wel een verruca seborrhoica genoemd, is een goedaardig aangroeisel van de huid. Ze ontstaan bij veel mensen op de volwassen leeftijd. Vaak verschillen ouderdomswratten erg van elkaar. De ene ouderdomswrat kan er wratachtig uit zien, maar soms lijken ze heel erg dun en lijkt het meer een bruine vlek dan een wrat. Ook verschilt de kleur van een ouderdomswrat, deze kan verschillen van huidkleurig tot donkerbruin. Sommige mensen kunnen honderden ouderdomswratten ontwikkelen. De afmeting van een ouderdomswrat kan tevens erg verschillen, van enkele millimeters tot enkele centimeters. De huidtherapeut biedt verschillende behandelingen aan.

Professionele behandelingen in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Bestrijd ouderdormsvratten (verruca seborrhoica)

Coagulatie / PHI-Ion coagulatie

Fibromen (steelwratjes), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) en kleine goedaardige verhevenheden in de huid komen vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan fibroompjes in oksels, hals of onder de borst. Coagulatie kan hier een goede oplossing voor zijn. De behandeling geschiedt door middel van een klein naaldje. Doordat er stroom wordt afgegeven, wordt de naald heet en zal het fibroompje worden weggebrand. Ouderdomswratjes zullen worden verwijderd door middel van een curette. Dit is een scherp lepeltje waarmee de ouderdomswrat van de huid wordt geschraapt. In veel gevallen gebeurd dit onder lokale verdoving. Na de behandeling zullen er wat korstjes ontstaan, wat vanzelf geneest.

Laser ontharen in Deventer

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling wat geschiedt middels bevriezing om huidaandoeningen te behandelen. Aandoeningen wat met cryotherapie te behandelen zijn, zijn ouderdomsvlekken, wratten of pigmentplekken. De huidtherapeut gebruikt vloeibare stikstof uit een speciale spuitbus. Hiermee wordt gericht op de behandelde plek gespoten. Het uiteindelijk verdampen van de stikstof koelt de huid af. Vaak wordt een plek twee keer bevroren, met een tussenpoos van een aantal seconden. De behandeling is licht gevoelig. Na de behandeling zal er een wondje ontstaan, wat vanzelf geneest.

Ervaringen van onze klanten

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over een behandeling voor ouderdomswratten in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.