Skip to content

Vitiligo

Vitiligo is een huidaandoening waarbij de huid en het haar pigment verliezen, er ontstaan melkwitte plekken van verschillende grootte en vorm. In deze witte vlekken ontbreken pigmentcellen volledig in de huid. Deze aandoening is ook vaak een psychosociaal probleem. De precieze oorzaak van vitiligo is onbekend, wel is zeker dat erfelijke factoren een rol spelen.

Professionele behandelingen in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Camouflagetherapie

Medische camouflage wordt toegepast bij huidverkleuringen en huidoneffenheden. Denk hierbij aan littekens, wijnvlekken of vitiligo (lichte plekken op de huid). De huidtherapeut zorgt door middel van de speciale camouflageproducten dat de plekken minder opvallend worden. De camouflageproducten kunt u, na het aanmeten van de juiste kleur samen met de huidtherapeut, dagelijks zelf op uw huid aanbrengen. De aanbrengtechniek wordt in het consult samen met de huidtherapeut geoefend. Vaak wordt camouflagetherapie ingezet als de aandoening voorkomt op delen van het lichaam die niet bedekt worden, denk bijvoorbeeld aan gezicht, hals en handen. Voordeel van de camouflageproducten zijn dat ze stoot- en veeg vrij zijn, tevens is de camouflage waterafstotend. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van het merk DermaColor. Tevens bestaat er van deze variatie ook een light-serie, deze crème is wat lichter van textuur waardoor deze iets minder opvallend is. Het kan zijn dat voor het mooiste resultaat twee kleuren moeten worden besteld.

Laser ontharen in Deventer

Ervaringen van onze klanten

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over een vitiligo behandeling in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.