Skip to content

Bloedblaar op lip (venous lake)

Woont u in Deventer en heeft u last van een bloedblaar op uw lip? Erg vervelend, gelukkig is er een oplossing voor deze huidaandoening in de vorm van een Nd:YAG vaatlaser behandeling. Huidtherapeut Duygu van Huid- en Laserkliniek Deventer kan deze laserbehandeling uitvoeren. Ze heeft veel kennis en ervaring met verschillende huidaandoeningen. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek zal ze u informeren over de Nd:YAG vaatlaser behandeling.

Een intakegesprek bij Huid- & Laserkliniek Deventer is kosteloos en geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Vraag dit gratis consult aan via onderstaande rode button. U vindt dan een contactformulier, vul dit formulier in en vink uw voorkeur spreekuur aan. Liever eerst contact via WhatsApp of telefoon? U kunt ons telefonisch bereiken via (06) 135 132 44.

Professionele bloedblaar lip behandeling in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Wat is een bloedblaar ofwel venous lake?

Een bloedblaar op de lip is een steeds vaker voorkomende huidaandoening. De medische vakterm is venous lake of phlebectases. Het is een goedaardig bloedblaartje, een met bloed gevulde holte, ontstaan door verwijding van fijne bloedvaatjes. Het bultje kan ongeveer een centimeter groot worden.

De bloedblaar is vaak gelokaliseerd aan de buitenkant van de onderlip. Maar de bloedblaar kan zich ook aan de binnenkant van uw lip bevinden. Of het laat zich zien op andere plekken op uw gezicht als het hoofd- of halsgebied.

Hoe ontstaat een bloedblaar?
Een venous lake ziet eruit als een donkerblauw bultje, soms meer donkerpaars of bijna zwart. De oorzaak van een bloedblaar op de lip is niet geheel bekend, het kan spontaan ontstaan. Een bloedblaartje komt frequenter voor in de leeftijd van 40+. Jarenlang blootstelling aan zonlicht lijkt een belangrijke risicofactor.

Mogelijke behandelingen

Nd:YAG vaatlaser behandeling

De bloedblaar op de lip verdwijnt niet vanzelf maar is uitstekend te behandelen met de Nd:YAG Laser 1064nm. Tijdens de laserbehandeling geeft de huidtherapeut laserpulsen (warmte) af aan het bloedvat. Hierdoor wordt de wand van het bloedvat vernietigd. Direct na de laserbehandeling kleurt de blaar donkerder en vormt zich vaak de volgende dag een korst, in de dagen erna is het plekje geleidelijk verdwijnen. Vaak is een venous lake na één vaatlaser behandeling al volledig verdwenen, soms kan er een tweede behandeling nodig zijn.

U moet tijdens de vaatlaser behandeling een beschermende bril op, om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Verder is het belangrijk dat u vier weken voor de laserbehandeling en tot vier weken na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank gaat liggen.

Laser ontharen in Deventer
IMG_4172

Voor en na foto's Nd:YAG laserbehandeling

Bloedblaar (venous lake)

Ervaringen van onze klanten

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over de laserbehandeling bij een bloedblaar op de lip bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut Duygu. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen of wanneer u meer informatie wenst zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44. Wij geven eerlijk antwoord op al uw vragen, en er bestaan geen domme vragen vinden wij. Alles wat u wilt weten, zullen wij u geven.