Skip to content

Couperose behandeling in Deventer

Zoekt u naar een huidkliniek in Deventer die een couperose behandeling uitvoert? Breng dan een bezoek aan Huid & Laserkliniek Deventer. Wij zijn een professionele kliniek met een gediplomeerd en geregistreerd huidtherapeut aan het hoofd: Duygu. Zij heeft de expertise en kennis in huis om uw huid te ontdoen van die kleine bloedvaatjes. Bij het intakegesprek zal de huidtherapeut u adviseren welke couperose behandeling het meest geschikt is.

Naast couperose behandelen we ook rosacea en beenvaantjes. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze huidaandoeningen en de bijbehorende behandelmogelijkheden.

Last van een branderig gevoel op uw wangen door de couperose? Onderga dan een couperose behandeling in Deventer bij Huid & Laserkliniek Deventer. Vraag nu een gratis en vrijblijvend consult aan en laat u behandelen door Duygu. Heeft u vragen? Stel ze gerust, wij zijn telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.

Professionele couperose behandeling in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Wat is couperose?

Couperose is de naam voor een toename van de kleine bloedvaatjes. Vaak komen deze voor op het gelaat, met name op de wangen en neus. Couperose bestaat uit bloedvaatjes in de huid die teleangiëctasieën worden genoemd. De bloedvaatjes zullen niet vanzelf verdwijnen, ook niet door bepaalde crèmes. Het ontstaan van couperose is niet bekend. Een aantal factoren kunnen couperose beïnvloeden, zoals roken, alcohol gebruik, scherp/kruidig eten en overmatig blootstelling aan (zon)licht.

Hoe behandelen we couperose in onze huidkliniek? Er zijn twee behandelvormen mogelijk: vaatlaser behandeling (couperose laseren) en camouflagetherapie (camouflagecrème).

De couperose behandelingen

Vaatlaser behandeling: couperose laseren

Met behulp van de vaatlaser kunnen we uiteenlopende vaatproblematiek behandelen op het gelaat en op het lichaam. Denk aan couperose, rosacea, spinnenkopjes, bloedblaasjes, wijnvlekken en gesprongen bloedvaatjes. Bij de vaatlaser behandeling dringt het laserlicht in de hemoglobine (in de rode bloedlichaampjes) in de bloedvaten. Hierdoor worden de vaatjes gericht verwarmd, zonder beschadiging van de huid. Waardoor de vaatwand onbeschadigd blijft. De vaatjes en de couperose zullen door het laseren smaller/kleiner/lichter worden. Ook zal dit goed terug te zien zijn in de verminderde algehele roodheid.

Voor en na de couperose behandeling in Deventer worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het optimale effect.

Voor en na foto’s

Vaatlaser

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie wordt toegepast om huidaandoeningen als couperose minder op te laten vallen. We smeren een camouflagecrème of camouflagegel op de plek waar de bloedvaatjes voorkomen. Het is vrijwel altijd mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. Daarbij geldt wel dat de crème of gel op de juiste manier aangebracht dient te worden. Als u het licht van een laser op uw huid niet prettig vindt, kunt u kiezen voor deze minder heftige couperose behandeling in Deventer.

Voor en na foto’s

Camouflagetherapie

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid (teleangiëctasieën) in het gelaat, (soms) in combinatie met pukkeltjes. Deze aandoening komt veel voor bij volwassenen die ouder zijn dan 30 jaar.

Rosacea behandeling

De huidtherapeut kan de roodheid (teleangiëctasieën) laseren middels de vaatlaser. Echter de roodheid wat veroorzaakt wordt door de pukkeltjes zal niet helemaal afnemen. Daarom wordt deze rosacea behandeling ook vaak uitgevoerd onder begeleiding van een dermatoloog. Rosacea kan behandeld worden door middel van de vaatlaser behandeling.

Ervaringen van onze klanten

Beenvaatjes

Soms zijn beenvaatjes, ook wel besenreiser genoemd, zo klein dat het niet mogelijk is deze bijvoorbeeld met een naald te scleroseren (inspuiten). Besenreiser liggen erg oppervlakkig en geven geen medische klachten. Indien beenvaatjes, vaak om cosmetisch storende redenen, toch verwijderd moeten worden, is lasertherapie een zeer goede behandeloptie.

Nd-YAG Laser

De Nd-Yag laser heeft een specifieke golflengte die geschikt is voor het verwijderen van storende beenvaten, zoals de ontsierende paarse, blauwe en rode vaatjes op de benen. Hoe gaat het laseren van de beenvaantjes in zijn werk? Het laserlicht geeft zijn energie af aan vaatjes. In de vaatjes wordt de energie omgezet in warmte. Deze warmte beschadigd de eiwitten in de vaatwanden waarop het bloed stolt en beenvaatjes verminderen en soms geheel verdwijnen.

Na een aantal behandelingen zien we dat beenvaatjes vervagen of zelfs verdwijnen. Er kunnen geen garanties gegeven worden op de behandeling. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.

Boek een couperose behandeling in Deventer

Meer weten over couperose, rosacea en beenvaantjes behandelingen bij Huid & Laserkliniek Deventer? Neem dan contact op met onze huidkliniek. Bent u met name geïnteresseerd in een behandeling couperose en beenvaantjes laseren in Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u over de behandelmogelijkheden en geeft u een helder en eerlijk advies.

Dit eerste consult is altijd vrijblijvend. Mocht u toch niet verder willen met de behandeling is dit geen enkel probleem. Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.