Couperose en Rosacea

Couperose is de naam voor een toename van de kleine bloedvaatjes. Vaak komen deze voor op het gelaat, met name op wangen en neus. Couperose bestaat uit vele, vaak kleine, bloedvaatjes in de huid die teleangiëctasieën worden genoemd. De bloedvaatjes zullen niet vanzelf verdwijnen, ook niet door bepaalde (op recept voorgeschreven) crèmes. Couperose geeft in enkele gevallen klachten als een branderig gevoel, maar vaak worden ze als cosmetisch storend ervaren. Het ontstaan van couperose is niet bekend. Een aantal factoren kunnen couperose beïnvloeden, zoals roken, alcohol gebruik, scherp/kruidig eten en overmatig blootstelling aan (zon)licht. Voor couperose kan de vaatlaserbehandeling en camouflagetherapie worden ingezet.

Rosacea is een huidaandoening die gekenmerkt wordt door roodheid (teleangiëctasieën) in het gelaat, (soms) in combinatie met pukkeltjes. Deze aandoening komt veel voor bij volwassenen vanaf het 30e levensjaar. De huidtherapeut kan de roodheid (teleangiëctasieën) laseren middels de vaatlaser, echter de roodheid wat vooraarzaakt wordt door de pukkeltjes zal niet helemaal afnemen. Daarom wordt deze behandeling ook vaak uitgevoerd in combinatie met een dermatoloog. Rosacea kan behandeld worden door middel van de vaatlaser behandeling.

De beste zorg voor u

Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten aan verbonden.

De verschillende behandelingen

Vaatlaser behandeling

Met behulp van de vaatlaser kunnen we uiteenlopende vaatproblematiek behandelen op gelaat (couperose, rosacea, spinnenkopjes, bloedblaasjes, wijnvlekken enz.) en/of op lichaam (gesprongen bloedvaatjes enz.) Bij de vaatlaser dringt het laserlicht in het hemoglobine (in de rode bloedlichaampjes) in de bloedvaten. Hierdoor worden de vaatjes gericht verwarmd, zonder beschadiging van de huid, waardoor de vaatwand beschadigd wordt. De vaatjes zullen smaller/kleiner/ lichter worden ook zal dit goed terug te zien in de verminderde algehele roodheid. Er zullen vaak enkele vaatjes zichtbaar blijven, maar binnen gewenste mate. In enkele gevallen zullen vaatjes helemaal verdwijnen. Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Bij de vaatlaser mag het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Dit betekent dat overmatig zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden. Door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Afhankelijk van de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal overleggen met u hoeveel behandelingen nodig zijn voor het optimale effect.

Camouflagetherapie

Met behulp van de vaatlaser kunnen we uiteenlopende vaatproblematiek behandelen op gelaat (couperose, rosacea, spinnenkopjes, bloedblaasjes, wijnvlekken enz.) en/of op lichaam (gesprongen bloedvaatjes enz.) Bij de vaatlaser dringt het laserlicht in het hemoglobine (in de rode bloedlichaampjes) in de bloedvaten. Hierdoor worden de vaatjes gericht verwarmd, zonder beschadiging van de huid, waardoor de vaatwand beschadigd wordt. De vaatjes zullen smaller/kleiner/ lichter worden ook zal dit goed terug te zien in de verminderde algehele roodheid. Er zullen vaak enkele vaatjes zichtbaar blijven, maar binnen gewenste mate. In enkele gevallen zullen vaatjes helemaal verdwijnen. Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Bij de vaatlaser mag het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Dit betekent dat overmatig zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden. Door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Afhankelijk van uw wens en de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.

Ervaringen van onze klanten

Beenvaatjes

ziekenhuis, afdeling flebologie. Soms zijn beenvaatjes, ook wel besenreiser genoemd, zo klein dat het niet mogelijk is deze bijvoorbeeld met een naald te scleroseren (inspuiten). Besenreiser liggen erg oppervlakkig en geven geen medische klachten. Indien beenvaatjes, vaak om cosmetisch storende redenen, toch verwijderd moeten worden, is lasertherapie een zeer goede behandel optie.

Nd-YAG Laser

De Nd-Yag laser heeft een specifieke golflengte die geschikt is voor het verwijderen van storende beenvaten zoals de ontsierende paarse, blauwe en rode vaatjes op de benen. Het laserlicht geeft zijn energie af aan vaatjes. In de vaatjes wordt de energie omgezet in warmte, deze warmte beschadigd de eiwitten in de vaatwanden waarop het bloed stolt en beenvaatjes verminderen en soms geheel verdwijnen. Bij een behandeling mag het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Dit betekent dat overmatig zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Na een aantal behandelingen zien we dat beenvaatjes vervagen of zelfs verdwijnen. Er kunnen geen garanties geven worden op de behandeling. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over couperose en rosacea behandelingen in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.