Skip to content

Acne inversa (hidradenitis suppurativa)

Hidradenitis suppurativa lijkt op acne (puistjes) met ontstekingen in de lichaamsplooien, vooral te zien in de oksels en liezen. Het is een ontsteking van de haarzak wat begint met afsluiting van de uitgang van de haarzakjes. Ook talgklieren, de zweetklieren en andere structuren van de huid kunnen ontstoken raken. De precieze oorzaak is niet bekend Het begint vaak tijdens of na de puberteit, vrouwen hebben er vaker last. Deze aandoening is er onaangenaam door de pijn die de ontstekingen geven, maar ook omdat het er ontsierend uitziet en onaangenaam kan ruiken.

Professionele behandelingen in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Mogelijke behandelingen

laserontharing

Hypertrichose (haargroei die sterker is op plekken dan bij vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde ras, bijvoorbeeld op armen en benen) en hirsutisme (vrouwen met een mannelijk beharingspatroon) zijn beide aandoeningen die goed te behandelen zijn met de ontharingslaser. Het is mogelijk met zowel een grote spotsize (grote gebieden) als met een kleine spotsize (kleinere gebieden) te behandelen middels laser. Het Dermatologisch Centrum Isala behandelt ook veel mannen, met bijvoorbeeld overbeharing op de rug. Laserontharing is alleen geschikt voor bruine en zwarte haren. Wanneer een haar niet voldoende pigment bevat, kan de laser het melanine in de haar niet volgen. Zeer blonde, witte, rode en grijze haren zullen moeten worden verwijderd middels elektrische epilatie. Meer informatie over de ontharingslaser en elektrische epilatie kan je hier vinden.

Manuele dieptereiniging

De huid wordt gereinigd waarna, door middel van inprikken met een klein naaldje, pustels en comedonen worden ingeprikt en verwijderd. Naar behoefte wordt de huid gescrubd of wordt er een herstellend masker aangebracht. Hierdoor komt de huid tot rust en kan de huid herstellen. De behandeling gebeurt op een verantwoorde en hygiënische wijze. De behandelfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Door deze behandeling is, in veel gevallen, de acne goed onder controle te houden. Het kan zijn dat deze behandeling op zich voldoende is om de huid onder controle te houden, maar in sommige gevallen zijn aanvullende behandelingen nodig. Hierbij speelt de samenwerking met artsen een grote rol.

Laser ontharen in Deventer

Fruitzuurpeeling

Een fruitzuurpeeling heeft een afschilferend, ook wel exfoliërend effect op de huid. Het verhoorningsproces van de huid wordt versneld, waardoor de huid sneller wordt vernieuwd. Fruitzuurpeelings zijn goed toepasbaar bij acne en acne-littekentjes. Tevens kan een fruitzuurpeeling worden ingezet bij verfraaiing van de huidstructuur, kleine pigmentvlekjes en littekentjes welke zullen vervagen. Meestal wordt een kuur van ongeveer 8 peelings geadviseerd, waarbij de sterkte van de peeling kan worden opgebouwd. Het herstel van de huid is afhankelijk van het huidtype en de intensiteit van de behandeling. Twee weken voor de eerste peeling zal de huid voorbehandeld moeten worden met een crème waar een kleine hoeveelheid fruitzuur aan toegevoegd is. De behandelde huid met fruitzuur is gevoelig voor zonlicht. De huid mag na de laatste peeling zes tot acht weken niet zonder bescherming aan zonlicht worden blootgesteld. Er wordt aangeraden om dagelijks een SPF30/50 te gebruiken.

De Phi-Dermapen/Microneedling

Phi-Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich op een natuurlijke manier gaat herstellen. Wat de aanmaak van collageen versneld en leidt tot huidverbetering en huidverstrakking.
Door de verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de Phi- Dermapen het effect van de behandelingen en opname van werkstoffen. De Phi-Dermapen en Phi-Ion pen werken sneller, voelen minder gevoelig aan. Al met al een effectievere en nauwkeurigere behandeling.

De behandeling

De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt een serum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de Phi-Dermapen in banen roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Tijdens de behandeling kunnen puntbloedinkjes ontstaan, een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna kalmerende crème en zonnebrandcrème aan. Als u dat wilt kan zij tot slot camouflagecrème op het behandelde gebied aanbrengen.

Nazorg

Gelijk na de behandeling brengt de huidtherapeut het PhiFace masker aan. Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng alleen meegegeven serum aan op het behandelde gebied. Het is mogelijk dat het te behandelen gebied wat rood kan zien en op de eerste dag een licht 0tintelend en trekkend gevoel van de huid kan geven. Dit kan 2 dagen aanhouden. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.

Resultaat

Na gemiddeld 3-4 weken is er verbetering in de huid zichtbaar. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder huidstructuur. Wel blijft de aanmaak van bindweefsel een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het optimale eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar geven. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Wat doet de Phi-needling verder met de huid?

  • Huidverjonging en huid verstrakking
·Stimulering van de doorbloeding van de huid (b.v. Rokershuid)
  • Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
  • Stimuleert de aanmaak van Collageen
  • De huid wordt steviger, gladder en stralender
  • Vermindering van acne littekens
  • Snellere wondgenezing
  • Vult het littekenweefsel op
  • Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces
  • Hyperpigmentatie (oppervlakkige pigmentvlekken)

Benodigde behandelingen

Net als bij bijna alle huidtherapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er huidverbetering zichtbaar. Dit is meestal al na 2 behandelingen zichtbaar. U kunt elke 4 tot 8 weken een behandeling ondergaan.

Ervaringen van onze klanten

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over acne inversa behandelingen in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.