Skip to content

Gerstekorrel (millia)

Een kleine cyste in de opperhuid, 1 tot 2 mm groot, gevuld met hoorn. Verder goedaardig van vorm. Het ziet er uit als witte bolletjes in de huid. Vaak voorkomend in het gelaat in het gebied rondom de ogen. Milia kunnen spontaan ontstaan, ook kunnen ze ontstaan indien de huid een langere tijd vochtarm is. Behandeling vindt eenvoudig plaats door een klein opening in te maken middels een speciale naaldje, zo kan de inhoud manueel uitgedrukt worden. Verder is ook cosmetische coagulatie een optie.

Professionele behandelingen in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

Manuele dieptereiniging

De huid wordt gereinigd waarna, door middel van inprikken met een klein naaldje de gerstekorrels ( mila ) worden ingeprikt en verwijderd. Hierna word er een huidkalmerende creme aangebracht. Hierdoor komt de huid tot rust en kan de huid herstellen. De behandeling gebeurt op een verantwoorde en hygiënische wijze. Vaak word deze behandeling na 1 of 2 keer afgerond.
Wij adviseren niet om de gerstekorrel zelf uit te drukken, want het laat vaak ontsierende vlekken en littekens achter. De huid is zo stug, dat het vrijwel onmogelijk is om de milia er zelf uit te krijgen. De huidtherapeut weet precies welke aanpak nodig is voor milia.
Indien de gerstekorrel dieper gelegen ligt, kan er tevens gekozen voor voor cosmetische coagulatie. Met een klein naaldje waar een stroomstootje vanaf komt, wordt het talg week gemaakt. Dit maakt de inhoud van de milia zacht, waardoor deze makkelijker verwijderd kan worden.

Laser ontharen in Deventer

Ervaringen van onze klanten

Cosmetische coagulatie

Elektrische Coagulatie / PHI-Ion coagulatie
Verwijderen van goedaardige huidgezwellen (skintags)
Om diverse redenen kunt u besluiten om uw skintags te laten verwijderen. Een skin tag is een goedaardig huidgezwelletje. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden om skintags te verwijderen zoals elektrische coagulatie of Phi-Ion plasma pen. De beste behandelmogelijkheid zal tijdens het consult met u besproken worden.

Fibromen (steelwratjes), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) en kleine goedaardige verhevenheden in de huid komen vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan fibroompjes in oksels, hals of onder de borst. Coagulatie kan hier een goede oplossing voor zijn. De behandeling geschiedt door middel van een klein naaldje. Doordat er stroom wordt afgegeven, wordt de naald heet en zal het fibroompje worden weggebrand. Ouderdomswratjes zullen worden op dezelfde wijze verwijderd.

Na de behandeling zullen er wat korstjes ontstaan, wat vanzelf geneest.

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over behandelingen tegen gerstekorrels in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.