Skip to content

Littekens

Littekens zijn een gevolg van een beschadiging in de huid. De beschadiging zal dieper zijn dan alleen een beschadiging in de opperhuid. Wanneer alleen de opperhuid beschadigd wordt, bijvoorbeeld zoals een oppervlakkige schaafwond, zal er geen litteken ontstaan. Wanneer ook de tweede of diepere huidlagen worden aangetast, zal de huid worden hersteld met een litteken. Een litteken bestaat uit bindweefsel en voelt vaak stug aan. Er worden verschillende littekens van elkaar onderscheiden. Een litteken ten gevolge van acne geeft een heel ander litteken dan een litteken na een operatie.

Professionele behandelingen in Deventer

De beste zorg voor u
Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten verbonden aan dit eerste gesprek.

De verschillende behandelingen Bestrijd littekens en beschadigde huid

Littekenmassage

Littekens kunnen in vele opzichten klachten geven. Het kan cosmetisch als storend ervaren worden, maar ook kan het ten gevolge van een operatie beperkingen geven. Door een bepaalde locatie kan het zijn dat bewegingen moeizaam, of niet meer gaan en dit kan pijnklachten geven. Littekentherapie is een massage waarbij de huid gemobiliseerd wordt. Dit betekent dat het litteken steeds op rek gebracht wordt met als doel het litteken los te maken.

Schermafbeelding 2018-11-20 om 19.25.08

Pixel CO2-Laser

Met de Pixel CO2-laser behandeling kunnen we de verouderde en de beschadigde huid behandelen. De co2-Laser is de oplossing om de huid het volume en elasticiteit terug te geven als alternatief voor een facelift of laserbehandeling. Hierdoor worden rimpels op een natuurlijke manier van binnenuit opgevuld en wordt de huid weer steviger en strakker. Het resultaat een jongere, stevigere, egale en stralendere huid, met minder lijntjes, verfijning  van grove poriën en vervaging van (acne) littekens.

Plasma zorgt voor direct liftend en verjongend effect en heeft ook een positief effect op lange termijn. De behandeling met plasma zorgt indirect voor stimulatie op de diepere huidlagen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen en elastine vezels gestimuleerd. Door dit effect en de herstructurering van bindweefsel zullen de behandelde zones een extra boost krijgen in hun stevigheid en volume.

De Phi-Dermapen/Microneedling

Phi-Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich op een natuurlijke manier gaat herstellen. Wat de aanmaak van collageen versnelt en leidt tot huidverbetering en huidverstrakking. De Phi-Dermapen en Phi-Ion pen werken sneller en voelen minder gevoelig aan.

De behandeling

De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt een serum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de Phi-Dermapen in banen roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel. De behandeldiepte is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak.

Tijdens deze acne behandeling in Deventer kunnen puntbloedinkjes ontstaan, een normaal verschijnsel. Daarna brengt de huidtherapeut een kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Nazorg

Gelijk na de behandeling brengt de huidtherapeut het PhiFace masker aan en geeft ze u de Phi Soothing crème samen met de Ultimate Skin Cocktail mee. Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar. Wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna of heet douchen.

Het is mogelijk dat het te behandelen gebied wat rood kan zijn en op de eerste dag een licht tintelend en trekkend gevoel van de huid kan geven. Dit kan 2 dagen aanhouden.

Phi-Dermapen/Microneedling: het resultaat

Na gemiddeld drie à vier weken is er verbetering in de huid zichtbaar. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder huidstructuur. Wel blijft de aanmaak van bindweefsel een geleidelijk proces dat tijd nodig heeft. Het optimale eindresultaat zal pas na zes tot negen maanden zichtbaar geven.

Camouflagetherapie

Camouflagetherapie wordt toegepast om huidaandoeningen als couperose minder op te laten vallen. We smeren een camouflagecrème of camouflagegel op de plek waar de bloedvaatjes voorkomen. Het is vrijwel altijd mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. Daarbij geldt wel dat de crème of gel op de juiste manier aangebracht dient te worden. Als u het licht van een laser op uw huid niet prettig vindt, kunt u kiezen voor deze minder heftige couperose behandeling in Deventer.

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over een litteken behandeling in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.