Pigment behandeling in Deventer

Ouderdomsvlekken, ook wel lentigo (meervoud: lentigines) genoemd, is een veelvoorkomende, goedaardige pigmentplek op de huid. Mensen met een licht huidtype en veel blootstelling aan zonlicht in het verleden ontwikkelen sneller pigmentplekken. De plekken worden dan ook vaak in het gelaat en op de handruggen gezien. Tevens is het mogelijk lentigines te ontwikkelen op andere plaatsen, bijvoorbeeld het decolleté. De huidtherapeut biedt verschillende behandelingen aan.

De beste zorg voor u

Ook na de behandeling ontvangt u de juiste zorg.

Geregistreerd huidtherapeut (NVH en KP)
Duygu is een ervaren huidtherapeut.

Vrijblijvend en gratis intakegesprek
Er zijn geen kosten aan verbonden.

De verschillende pigmentvlekken behandelingen in Deventer Bestrijd pigmentvlekken

Pigmentlaser

Met behulp van de pigmentlaser behandeld de huidtherapeut uiteenlopende, goedaardige pigmentproblematiek, op het gelaat en lichaam, zoals zonnevlekken (lentigo solaris) en ouderdomsvlekken (lentigo senilis). Tijdens het laseren wordt er een energiepuls uitgezonden die specifiek door de het overtollige pigment wordt opgenomen, waarna het pigment wordt afgebroken. Omliggend weefsels wordt hierdoor niet aangetast. Na elke behandeling zal de pigmentvlek lichter kleuren en in enkele gevallen geheel verdwijnen. Oppervlakkig gelegen pigment heeft minder behandelingen nodig dan dieper gelegen pigmentatie. Er kan geen 100% garantie gegeven worden voor het geheel verdwijnen van een pigmentvlek, bij elke patiënt kan dit anders zijn. Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Tijdens pigmentlaser is het erg belangrijk 6 weken voor en 6 weken na de behandeling zonblootstelling tegen te gaan door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Om nieuwe pigmentatie te doen voorkomen is het raadzaam om een zonnebrandcrème in zonnige perioden door te gebruiken. Indien behandelingen met de pigmentlaser geen voldoende resultaat geven, kan een behandeling ook worden voortgezet door middel van een IPL-behandeling. Afhankelijk van uw wens en de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.

Ervaringen van onze klanten

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten, ook wel een verruca seborrhoica genoemd, is een goedaardig aangroeisel van de huid. Ze ontstaan bij veel mensen op de volwassen leeftijd. Vaak verschillen ouderdomswratten erg van elkaar. De ene ouderdomswrat kan er wratachtig uit zien, maar soms lijken ze heel erg dun en lijkt het meer een bruine vlek dan een wrat. Ook verschilt de kleur van een ouderdomswrat, deze kan verschillen van huidkleurig tot donkerbruin. Sommige mensen kunnen honderden ouderdomswratten ontwikkelen. De afmeting van een ouderdomswrat kan tevens erg verschillen, van enkele millimeters tot enkele centimeters. De huidtherapeut biedt verschillende behandelingen aan:

Bestrijd ouderdormsvratten (verruca seborrhoica)

Coagulatie / PHI-Ion coagulatie

Fibromen (steelwratjes), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) en kleine goedaardige verhevenheden in de huid komen vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan fibroompjes in oksels, hals of onder de borst. Coagulatie kan hier een goede oplossing voor zijn. De behandeling geschiedt door middel van een klein naaldje. Doordat er stroom wordt afgegeven, wordt de naald heet en zal het fibroompje worden weggebrand. Ouderdomswratjes zullen worden verwijderd door middel van een curette. Dit is een scherp lepeltje waarmee de ouderdomswrat van de huid wordt geschraapt. In veel gevallen gebeurd dit onder lokale verdoving. Na de behandeling zullen er wat korstjes ontstaan, wat vanzelf geneest.

Laser ontharen in Deventer

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling wat geschiedt middels bevriezing om huidaandoeningen te behandelen. Aandoeningen wat met cryotherapie te behandelen zijn, zijn ouderdomsvlekken, wratten of pigmentplekken. De huidtherapeut gebruikt vloeibare stikstof uit een speciale spuitbus. Hiermee wordt gericht op de behandelde plek gespoten. Het uiteindelijk verdampen van de stikstof koelt de huid af. Vaak wordt een plek twee keer bevroren, met een tussenpoos van een aantal seconden. De behandeling is licht gevoelig. Na de behandeling zal er een wondje ontstaan, wat vanzelf geneest.

Plan een gratis en vrijblijvend consult

Meer weten over een pigmentvlekken behandeling in Deventer bij Laser & Huidkliniek Deventer? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend consult aan bij onze huidtherapeut. Zij vertelt u alles wat u wilt weten en geeft u een helder en eerlijk advies. Dit gesprek is altijd vrijblijvend en u zit nergens aan vast.

Voor vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op (06) 135 132 44.