Skip to content

Huid en laserkliniek Deventer behandelt niet alle vormen van oedeem.
Wel geven wij oedeemtherapie bij het ontstaan van vocht in de borstregio na de behandeling van borstkanker. Maar ook na behandelingen van medische ingrepen in het gelaat (bijv. huidkanker) of bij cosmetische chirurgische ingrepen in het gelaat (bijv. ooglidcorrecties).

  • Lymfetape kan een aanvulling op bovenstaande behandelingen zijn. Dit is een speciale manier van tapen waarbij het lymfesysteem anatomisch gevolgd wordt. De huid wordt tijdens het tapen onder spanning gebracht waardoor de tape de huid als het ware lift. Dit heeft tot gevolg dat, in combinatie met bewegen, de ruimte tussen de huidlagen groter wordt. Dit geeft betere doorbloeding en daarmee een verbeterde afvoer van afvalstoffen. Tevens krijgen kleine lymfevaatjes beter de kans om vocht af te voeren. Hierdoor neemt het vocht af.
    Voordeel: De tape zorgt ervoor dat een gebied wat moeilijk te zwachtelen is, toch goed kan worden behandelt (bijvoorbeeld het gezicht, de hals of de schouder). Verdere kan door taping de verdere afvoer van vocht ook ‘buiten de praktijkbehandelingen’ gestimuleerd worden.