Skip to content

Acne is een huidaandoening waarbij de huid rondom de talgklieren ontstoken is. Acne kan ontstaan door verschillende factoren, namelijk een verhoogde talgproductie onder invloed van hormonen (vaak rond de puberteit), een stoornis in het verhoorningsproces van de talgklierkanalen of de van nature aanwezige bacteriën die ontstekingsreacties kunnen veroorzaken. Bij acne kunnen er comedonen (mee-eters), pustels (puistjes) en pukkels aanwezig zijn. Tevens kan het zijn dat er littekens overblijven. De huidtherapeut biedt verschillende behandelingen aan:

 • Phi-Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich op een natuurlijke manier gaat herstellen. Wat de aanmaak van collageen versneld en leidt tot huidverbetering en huidverstrakking.
Door de verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de Phi- Dermapen het effect van de behandelingen en opname van werkstoffen.

  De Phi-Dermapen en Phi-Ion pen werken sneller, voelen minder gevoelig aan. Al met al een effectievere en nauwkeurigere behandeling.

  De behandeling

  De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt een serum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de Phi-Dermapen in banen roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Tijdens de behandeling kunnen puntbloedinkjes ontstaan, een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna kalmerende crème en zonnebrandcrème aan. Als u dat wilt kan zij tot slot camouflagecrème op het behandelde gebied aanbrengen.

  Nazorg
Gelijk na de behandeling brengt de huidtherapeut het PhiFace masker aan. en geeft u de Phi Soothing creme samen met de Ultimate Skin Cocktail mee, met verdere instructies.Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van

  factor 30 of hoger en breng alleen meegegeven serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze, geen andere producten.
Het is mogelijk dat het te behandelen gebied wat rood kan zien en op de eerste dag een licht 0tintelend en trekkend gevoel van de huid kan geven. Dit kan 2 dagen aanhouden. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.

  Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.

  Resultaat

  Na gemiddeld 3-4 weken is er verbetering in de huid zichtbaar. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder huidstructuur. Wel blijft de aanmaak van bindweefsel een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het optimale eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar geven. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

  Wat doet de Phi-needling verder met de huid?
·Huidverjonging en huid verstrakking
·Stimulering van de doorbloeding van de huid (b.v. Rokershuid) ·Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
·Stimuleert de aanmaak van Collageen
·De huid wordt steviger, gladder en stralender
·Vermindering van acne littekens en
·Snellere wondgenezing
·Vult het littekenweefsel op
·Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces ·Hyperpigmentatie (oppervlakkige pigmentvlekken)

  Benodigde behandelingen

  Net als bij bijna alle huidtherapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er huidverbetering zichtbaar. Dit is meestal al na 2 behandelingen zichtbaar. U kunt elke 4 tot 8 weken een behandeling ondergaan.