Hypertrichose (haargroei die sterker is op plekken dan bij vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde ras, bijvoorbeeld op armen en benen) en hirsutisme (vrouwen met een mannelijk beharingspatroon) zijn beide aandoeningen die goed te behandelen zijn met de ontharingslaser. Het is mogelijk met zowel een grote spotsize (grote gebieden) als met een kleine spotsize (kleinere gebieden) te behandelen middels laser. Het Dermatologisch Centrum Isala behandelt ook veel mannen, met bijvoorbeeld overbeharing op de rug. Laserontharing is alleen geschikt voor bruine en zwarte haren. Wanneer een haar niet voldoende pigment bevat, kan de laser het melanine in de haar niet volgen. Zeer blonde, witte, rode en grijze haren zullen moeten worden verwijderd middels elektrische epilatie.

  • De Candela GentleMax Pro laser combineert het beste van twee verschillende systemen in één: de Alexandrite laser (755nm) en de Nd: YAG-laser (1064nm) voor o.a. laser ontharen, vasculaire aandoeningen en pigment problemen.

    Nd:YAG 1064nm laser is volgens wetenschappelijke literatuur één van de meest veilige behandelingen op de donker huid, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Dit systeem is het enige waarvan bewezen is dat het geen schade toebrengt aan het huidpigment. Want alleen deze type lasers maken gebruik van een langere golflengte wat de verloop van een behandeling gerichter en veiliger maakt m.b.t. de donkere huidtype. Welke techniek gebruikt wordt is geheel afhankelijk van de indicatie en de kleur van de huid.

    Bij laserontharing is het belangrijk dat het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Is dit wel het geval, dan kan dit vervelende complicaties geven zoals pigmentverschuivingen. Dit betekent dat zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Ook mag er tijdens behandeling niet geëpileerd worden, scheren of knippen is wel toegestaan.

    Voor een veilige laserontharing van de donkere huid bent u bij huid en laserkliniek Deventer op het juiste adres! Als specialist in het laser ontharen op de donkere huid weet ik dat behandelingen op een donkere huid kennis, ervaring en de juiste laserapparaat vereisen.
    Heeft u misschien nog vragen u kunt direct contact opnemen met ons op telefoonnummer 06-13513244 of via het contactformulier. Wij helpen u graag!

  • Ongewenste haargroei is voor veel mensen in het dagelijks leven een groot probleem. We onderscheiden twee typen haargroei: hypertrichose en hirsutisme. Bij hypertrichose is er een overmatige haargroei waar van nature al haar zit. Bij hirsutisme is er sprake van een mannelijk haargroei patroon. Door middel van elektrische epilatie is het mogelijk haargroei te verminderen. Een minuscuul naaldje wordt het haarzakje ingeschoven en wordt er haartje voor haartje stroom gegeven, zodat de voeding van de haar vernietigd wordt en de haar niet meer kan aangroeien. Elektrische epilatie kan op alle delen van het lichaam uitgevoerd worden. Vaak wordt de behandeling bij lichte, blonde, grijze en rode haren uitgevoerd. Donkere haargroei heeft bij voorkeur laserontharing.