Hypertrichose (haargroei die sterker is op plekken dan bij vrouwen van dezelfde leeftijd en hetzelfde ras, bijvoorbeeld op armen en benen) en hirsutisme (vrouwen met een mannelijk beharingspatroon) zijn beide aandoeningen die goed te behandelen zijn met de ontharingslaser. Het is mogelijk met zowel een grote spotsize (grote gebieden) als met een kleine spotsize (kleinere gebieden) te behandelen middels laser. Het Dermatologisch Centrum Isala behandelt ook veel mannen, met bijvoorbeeld overbeharing op de rug. Laserontharing is alleen geschikt voor bruine en zwarte haren. Wanneer een haar niet voldoende pigment bevat, kan de laser het melanine in de haar niet volgen. Zeer blonde, witte, rode en grijze haren zullen moeten worden verwijderd middels elektrische epilatie.

 • Ontharingslaser Candela Gentle Max PRO (Alexandriet laser en Nd:YAG laser)
  De huidtherapeut zorgt voor definitieve verwijdering van storende beharing op gelaat en lichaam. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van de Candela GentleMax Pro laser. Deze laser staat bekend om zijn grote behandeloppervlak en krachtiger behandelvermogen. Hierdoor wordt snel resultaat verkregen waardoor de gemiddelde kosten aanzienlijk verlaagd zijn. Deze laser combineert het beste van twee verschillende CandelaTM

  systemen in één: de Nd:YAG laser(1064nm) en de Alexandriet laser(755 nm).
  Laserlicht heeft één speciale golflengte, welke geabsorbeerd wordt door het pigment in de haar (melanine). Het pigment absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte, waardoor een haarwortel definitief wordt vernietigd. Enkel haargroei wat pigment bevat kan goed worden behandeld middels laserontharing. Grijze, rode, en licht blonde haren adviseren wij middels elektrische epilatie te behandelen. Bij laserontharing is het erg belangrijk dat er op een niet-gebruinde huid behandeld wordt. Bij de ontharingslaser mag het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Is dit wel het geval, dan kan dit vervelende complicaties geven zoals pigmentverschuivingen. Dit betekent dat zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Ook mag er tijdens behandeling niet geëpileerd worden, scheren of knippen is wel toegestaan.

  Voor een veilige laserontharing van de donkere huid bent u bij huid en laserkliniek Deventer op het juiste adres!

  Als specialist in het laserontharen op de donkere huid weet ik dat behandelingen op een donkere huid kennis, ervaring en de juiste laserapparaat vereisen.

  Nd:YAG 1064nm laser is volgens wetenschappelijke literatuur één van de meest veilige behandelingen op de donker huid, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit.
  Want alleen deze type lasers maken gebruik van een langere golflengte wat de verloop van een behandeling gerichter en veiliger maakt m.b.t. de donkere huidtype.

 • Ongewenste haargroei is voor veel mensen in het dagelijks leven een groot probleem. We onderscheiden twee typen haargroei: hypertrichose en hirsutisme. Bij hypertrichose is er een overmatige haargroei waar van nature al haar zit. Bij hirsutisme is er sprake van een mannelijk haargroei patroon. Door middel van elektrische epilatie is het mogelijk haargroei te verminderen. Een minuscuul naaldje wordt het haarzakje ingeschoven en wordt er haartje voor haartje stroom gegeven, zodat de voeding van de haar vernietigd wordt en de haar niet meer kan aangroeien. Elektrische epilatie kan op alle delen van het lichaam uitgevoerd worden. Vaak wordt de behandeling bij lichte, blonde, grijze en rode haren uitgevoerd. Donkere haargroei heeft bij voorkeur laserontharing.