Littekens zijn een gevolg van een beschadiging in de huid. De beschadiging zal dieper zijn dan alleen een beschadiging in de opperhuid. Wanneer alleen de opperhuid beschadigd wordt, bijvoorbeeld zoals een oppervlakkige schaafwond, zal er geen litteken ontstaan. Wanneer ook de tweede of diepere huidlagen worden aangetast, zal de huid worden hersteld met een litteken. Een litteken bestaat uit bindweefsel en voelt vaak stug aan. Er worden verschillende littekens van elkaar onderscheiden. Een litteken ten gevolge van acne geeft een heel ander litteken dan een litteken na een operatie. De huidtherapeut biedt verschillende behandelingen aan:

 • Met de Pixel CO2-laser behandeling kunnen we de verouderde en de beschadigde huid behandelen. De co2-Laser is de oplossing om de huid het volume en elasticiteit terug te geven als alternatief voor een facelift of laserbehandeling. Hierdoor worden rimpels op een natuurlijke manier van binnenuit opgevuld en wordt de huid weer steviger en strakker. Het resultaat een jongere, stevigere, egale en stralendere huid, met minder lijntjes, verfijning  van grove poriën en vervaging van (acne) littekens.  Hieronder leest u hoe de behandeling verloopt.

  De CO2 laser pakt de kenmerken van een ouder wordende huid aan, en geeft de huid weer zijn stralende, gave, gladde huidstructuur terug.  Rimpels, fijne lijntjes, ongelijkmatige teint, slappe huid en wallen kunnen allen goed behandeld worden met de CO2-Laser techniek.

  Er zijn tegenwoordig zeer veel behandelopties om Rejuvenation, huidverjonging en huidverbetering te realiseren. Hierbij blijft de Co2-laser een van de meest geschikte behandeling! Deze techniek is de ideale alternatief voor een ieder die botox, filler en chirurgische ingrepen nog te vroeg of eng vinden.  

  Met de Pixel Co2- Laser bereiken we uitzonderlijke resultaten met minder complicaties en hersteltijd. Door microbeschadigingen in de huid herstelt de huid snel en wordt de collageen aanmaak gestimuleerd.
  Het resultaat een duidelijke en mooie 

  Voor wie geschikt 
  Geschikt voor wanneer u last ervaart van een verouderde huid, bijvoorbeeld kraaienpootjes, rimpels, slappe huid en of pigmentvlekken. Of heeft u juist hinder van een beschadigde huid als (acne)littekens, grove/grauwe/dikke huidstructuur of grote poriën dan kan de Pixel Co2-Laser u een uitstekend goede behandeloptie geven.   

  De CO2- Laser kan worden uitgevoerd op en rond: 
  * Regio mond/ogen (Kraaienpootjes, rimpels bovenlip, rimpels en wallen onder de ogen)  
  * Regio gehele gelaat (Verslapte-, verouderde huid, Hamsterwangetjes, grove poriën) 
  * Regio kaaklijn/hals (Rimpels, verslapte kaaklijn, onderkin, kalkoenhals, slappe hals) 
  * Regio decolleté (Verouderde huid van decolleté) 
  * Regio Handen (Verouderde huid van handen) 
  * Regio Striemen (Dunnere en verkleurde huid) 
  * Regio gezicht of lichaam (Littekens b.v door waterpokken, acne, operatie, trauma) 


  Intake
   gesprek  
  Tijdens een kosteloos en vrijblijvend intake afspraak worden uw wensen en klachten  besproken. Er wordt besproken welke behandeloptie het meest geschikt is, welk resultaat  u mag verwachten. Er zal verdere informatie gegeven worden over de behandeling, de adviezen en kosten. U kunt zelf uiteraard u vragen stellen. Voor start van de behandeling worden foto’s gemaakt van de huid ter beoordeling van het eind resultaat. Direct aansluitend aan de intake adviseren wij geen behandeling.   

  Voor de behandeling 

  • Vermijd vanaf acht weken voor de behandeling direct zonlicht, de zonnebank en het gebruik vanzelfbruiners. 
  • Kom naar de laserbehandeling zonder make-up. 
  • Meld het als u gevoelig bent voor het ontwikkelen van een koortslip.Hiervoor adviseren wij medicatie om dit tegen te gaan. 
  • Als u wilt, kan de huid voor de laserbehandeling verdoofd worden.Vraag naar de mogelijkheden.  


  Tijdens de behandeling
   
  Thuis kunt u vooraf een verdovende crème aanbrengen. Uw huid wordt voor de behandeling gereinigd door de huidtherapeut.  U krijgt oogbescherming (een bril) ter bescherming tegen laserlicht. Tijdens de CO2-laserbehandeling worden honderden microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt, waardoor het bovenste laagje van de huid wordt verwijderd. Daarnaast wordt de huid onder het huidoppervlak verhit, waardoor er meer collageen aangemaakt wordt in de huid. Meer collageen zorgt ervoor dat de huid steviger wordt. Tijdens de behandeling kunt u een wat branderig en stekend gevoel ervaren. Om de laserbehandeling zo min mogelijk pijn te laten doen, is de laser voorzien van een koelsysteem die koude lucht over uw huid blaast. Daarnaast zorg de verdovingszalf voor het verdovend effect. Behandeling van hele gezicht kan ongeveer 45 minuten tijd innemen. 


  Na de behandeling
   
  Gelijk na de behandeling wordt uw huid gekoeld met een coolpack. Daarna kunt u naar huis.  
  Wanneer u een Co2-Laser behandeling heeft ondergaan hoort u rekening te houden met een herstelperiode van ongeveer 7 dagen. Het is erg belangrijk dat u uw huid tot acht weken voor en na de CO2 laser behandeling goed beschermt tegen de zon. 
  Verder raden wij make-up, sauna, zwemmen en roken af tijdens de herstelperiode. Dit kan namelijk het genezingsproces belemmeren.  Na een CO2-laserbehandeling bestaat een kleine kans op een infectie, die goed te behandelen is. Littekenvorming treedt zelden op. Als u in het verleden weleens een koortslip of een andere vorm van herpes infectie heeft gehad, adviseren wij u medicatie om dit tegen te gaan. 

  Gelijk na behandeling zal uw huid rood, opgezet, gevoelig, warm aanvoelen. Na ongeveer één a twee uur zal dit gevoel verminderen. Verder zien we gelijk na de behandeling witte puntjes ontstaan, wat de volgende dag als korstjes zichtbaar wordt. Deze korstjes genezen vaak na 3 tot 7 dagen. Het is erg belangrijk dat u hier niet aan gaat manipuleren. Nadat de korstjes vanzelf zijn genezen, zal de huid zich gaan vernieuwen. Er kan een 2ebehandeling nodig zijn voor het meest optimale resultaat. 
  Al vanaf de eerste behandeling wordt het collageen en elastine stimulatie proces geactiveerd. Vaak merkt men gelijk een verbetering in de huid, voor het meest optimale resultaat zie we zelfs na 3 à 6 maanden nog collageen in de huid toenemen (soms zelfs tot 12 maanden!), omdat de sterk verhoogde collageensynthese nog een hele tijd doorgaat.

  Heeft u misschien nog vragen, u kunt  direct contact opnemen met ons op telefoonnummer 06-13513244 of via het contactformulier. Wij helpen u graag.

 • Littekens kunnen in vele opzichten klachten geven. Het kan cosmetisch als storend ervaren worden, maar ook kan het ten gevolge van een operatie beperkingen geven. Door een bepaalde locatie kan het zijn dat bewegingen moeizaam, of niet meer gaan en dit kan pijnklachten geven. Littekentherapie is een massage waarbij de huid gemobiliseerd wordt. Dit betekent dat het litteken steeds op rek gebracht wordt met als doel het litteken los te maken.

 • Phi-Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich op een natuurlijke manier gaat herstellen. Wat de aanmaak van collageen versneld en leidt tot huidverbetering en huidverstrakking.
Door de verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de Phi- Dermapen het effect van de behandelingen en opname van werkstoffen.

  De Phi-Dermapen en Phi-Ion pen werken sneller, voelen minder gevoelig aan. Al met al een effectievere en nauwkeurigere behandeling.

  De behandeling

  De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt een serum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de Phi-Dermapen in banen roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Tijdens de behandeling kunnen puntbloedinkjes ontstaan, een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna kalmerende crème en zonnebrandcrème aan. Als u dat wilt kan zij tot slot camouflagecrème op het behandelde gebied aanbrengen.

  Nazorg
Gelijk na de behandeling brengt de huidtherapeut het PhiFace masker aan. en geeft u de Phi Soothing creme samen met de Ultimate Skin Cocktail mee, met verdere instructies.Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van

  factor 30 of hoger en breng alleen meegegeven serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze, geen andere producten.
Het is mogelijk dat het te behandelen gebied wat rood kan zien en op de eerste dag een licht 0tintelend en trekkend gevoel van de huid kan geven. Dit kan 2 dagen aanhouden. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.

  Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.

  Resultaat

  Na gemiddeld 3-4 weken is er verbetering in de huid zichtbaar. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder huidstructuur. Wel blijft de aanmaak van bindweefsel een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het optimale eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar geven. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

  Wat doet de Phi-needling verder met de huid?
·Huidverjonging en huid verstrakking
·Stimulering van de doorbloeding van de huid (b.v. Rokershuid) ·Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
·Stimuleert de aanmaak van Collageen
·De huid wordt steviger, gladder en stralender
·Vermindering van acne littekens en
·Snellere wondgenezing
·Vult het littekenweefsel op
·Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces ·Hyperpigmentatie (oppervlakkige pigmentvlekken)

  Benodigde behandelingen

  Net als bij bijna alle huidtherapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er huidverbetering zichtbaar. Dit is meestal al na 2 behandelingen zichtbaar. U kunt elke 4 tot 8 weken een behandeling ondergaan.

 • Vaatlaser
  Met behulp van de vaatlaser kunnen we uiteenlopende vaatproblematiek behandelen op gelaat (couperose, rosacea, spinnenkopjes, bloedblaasjes, wijnvlekken enz.) en/of op lichaam (gesprongen bloedvaatjes enz.) Bij de vaatlaser dringt het laserlicht in het hemoglobine (in de rode bloedlichaampjes) in de bloedvaten. Hierdoor worden de vaatjes gericht verwarmd, zonder beschadiging van de huid, waardoor de vaatwand beschadigd wordt. De vaatjes zullen smaller/kleiner/ lichter worden ook zal dit goed terug te zien in de verminderde algehele roodheid. Er zullen vaak enkele vaatjes zichtbaar blijven, maar binnen gewenste mate. In enkele gevallen zullen vaatjes helemaal verdwijnen. Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Bij de vaatlaser mag het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Dit betekent dat overmatig zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden. Door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Afhankelijk van uw wens en de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.