Bij elke vorm van acne kunnen er mogelijk littekens ontstaan. De huid is beschadigd door een ontstekingsreactie in de huid (pustels en pukkels) waardoor er een litteken kan ontstaan. Niet alle patiënten met acne ontwikkelen littekens, bij elke patiënt kan dit sterk verschillen. Een behandeling door de huidtherapeut zal de aanwezigheid van littekens niet helemaal doen verdwijnen. Wel worden de littekens minder diep en minder zichtbaar. De huidtherapeut biedt verschillende behandelingen aan:

 • Een fruitzuurpeeling heeft een afschilferend, ook wel exfoliërend, effect op de huid. Het verhoorningsproces van de huid wordt versneld, waardoor de huid sneller wordt vernieuwd. Fruitzuurpeelings zijn goed toepasbaar bij acne en acne-littekentjes. Tevens kan een fruitzuurpeeling worden ingezet bij verfraaiing van de huidstructuur, kleine pigmentvlekjes en littekentjes welke zullen vervagen. Meestal wordt een kuur van ongeveer 8 peelings geadviseerd, waarbij de sterkte van de peeling kan worden opgebouwd. Het herstel van de huid is afhankelijk van het huidtype en de intensiteit van de behandeling. Twee weken voor de eerste peeling zal de huid voorbehandeld moeten worden met een crème waar een kleine hoeveelheid fruitzuur aan toegevoegd is. De behandelde huid met fruitzuur is gevoelig voor zonlicht. De huid mag na de laatste peeling zes tot acht weken niet zonder bescherming aan zonnebank of zonlicht worden blootgesteld. Er wordt aangeraden om dagelijks een SPF30/50 te gebruiken.

 • Phi-Dermapen maakt gebruik van hele kleine naaldjes, welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Dit zorgt ervoor dat de huid zich op een natuurlijke manier gaat herstellen. Wat de aanmaak van collageen versneld en leidt tot huidverbetering en huidverstrakking.
Door de verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de Phi- Dermapen het effect van de behandelingen en opname van werkstoffen.

  De Phi-Dermapen en Phi-Ion pen werken sneller, voelen minder gevoelig aan. Al met al een effectievere en nauwkeurigere behandeling.

  De behandeling

  De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt een serum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de Phi-Dermapen in banen roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Tijdens de behandeling kunnen puntbloedinkjes ontstaan, een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna kalmerende crème en zonnebrandcrème aan. Als u dat wilt kan zij tot slot camouflagecrème op het behandelde gebied aanbrengen.

  Nazorg
Gelijk na de behandeling brengt de huidtherapeut het PhiFace masker aan. en geeft u de Phi Soothing creme samen met de Ultimate Skin Cocktail mee, met verdere instructies.Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van

  factor 30 of hoger en breng alleen meegegeven serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze, geen andere producten.
Het is mogelijk dat het te behandelen gebied wat rood kan zien en op de eerste dag een licht 0tintelend en trekkend gevoel van de huid kan geven. Dit kan 2 dagen aanhouden. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.

  Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.

  Resultaat

  Na gemiddeld 3-4 weken is er verbetering in de huid zichtbaar. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder huidstructuur. Wel blijft de aanmaak van bindweefsel een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het optimale eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar geven. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

  Wat doet de Phi-needling verder met de huid?
·Huidverjonging en huid verstrakking
·Stimulering van de doorbloeding van de huid (b.v. Rokershuid) ·Verhoogt de opname van vocht en voedingsstoffen
·Stimuleert de aanmaak van Collageen
·De huid wordt steviger, gladder en stralender
·Vermindering van acne littekens en
·Snellere wondgenezing
·Vult het littekenweefsel op
·Breekt bestaand littekenweefsel af en versneld het genezingsproces ·Hyperpigmentatie (oppervlakkige pigmentvlekken)

  Benodigde behandelingen

  Net als bij bijna alle huidtherapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er huidverbetering zichtbaar. Dit is meestal al na 2 behandelingen zichtbaar. U kunt elke 4 tot 8 weken een behandeling ondergaan.

 • De ALMA-Q biedt de krachtigste oplossing voor laserbehandelingen op het gebied van huidverbetering, – verjonging en –verstrakking.
  De oplossing voor tekenen van huidveroudering met tot doel een natuurlijke, egale, stralende en strakkere huidstructuur.
  Huid en laser kliniek Deventer werkt samen met Pure Medi Care in Arnhem!
  En zal één keer in de maand de nieuwste laser technologie met de Alma-Q laser in Arnhem aanbieden.

  De ALMA-Q biedt drie modi op één uniek platform: Q-switched, Lange puls (LP) en Quasi lange puls. D.m.v. deze drie krachtige lasertechnologieën zijn de volgende  behandelopties mogelijk :
  * Hyperpigmentatie (Beschikbaar in Deventer)
  * Pigmentafwijkingen (Beschikbaar in Deventer)
  * Vaatafwijkingen (Beschikbaar in Deventer)
  * Huidverjonging voor fijne lijntjes, rimpels, een slappe huid
  * Huidverbetering
  * Carbon peeling
  * Verwijdering van tatoeages

  Wat ons uniek maakt is dat de Alma-Q laser behandelingen maar op 5 locaties in heel Nederland worden aangeboden, en één daarvan zijn wij!

  ALMA Q-Laser Carbon Laser Peel
  Het combineren van lasertechniek en medische koolstof geeft een effectieve behandel methode voor huidverjonging en zuiveringsproces van de huid. De Carbon Laser peel is ook ideaal voor het verminderen van de vette huid.
  De behandeling is geheel pijnloos, neemt 45 minuten van uw tijd in en kan eenmalig of in kuur verband uitgevoerd worden.

  Werking
  De Carbon Laser Peeling wordt uitgevoerd met de Q-Switch ND Yag Laser. De laser geeft warmte af aan de huid wat collageen opbouw in de huid stimuleert. Dit leid tot een vernieuwing van de bovenste huidlaag en bindweefsellaag.

  Carbon Laser Peel geschikt voor behandeling van:
  *Fijne rimpels
  *Grove poriën
  *Acne en acne littekens
  *Vette huid
  *Slappere huid

  De behandeling start met het reinigen van de huid. Vervolgens wordt de Carbon peeling aangebracht. Wat ons onderscheid van de standaard Carbon peel is dat wij de peeling niet laten drogen aan de lucht maar met specifieke laser opwarmen! Zodra de peeling is opgewarmd wordt er middels de laser begonnen met de afschilfering van de koolstofmasker.
  Na de afschilfering zal de huidtherapeut de huid opnieuw reinigen en de laatste reststoffen van het koolstofmasker verwijderen. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een herstellende en hydraterende masker

  ALMA-Q Tattoo verwijdering

  Ongewenste donkere en meerkleurige tatoeages kunnen veilig en effectief worden verwijderd met de behandelingen voor tattoo verwijdering die Alma biedt. Met behulp van een combinatie van lasergolflengten die inwerken op verschillende inktkleuren, breken de bundels met hoge lichtintensiteit de inktdeeltjes in de tattoo af, en komt gave, inktloze huid tevoorschijn met minimaal risico op littekens of hypopigmentatie.
  Voor succesvolle verwijdering van meerkleurige tattoos is een laser met hoog vermogen nodig die genoeg energie kan leveren binnen het absorptiespectrum van een grote verscheidenheid aan kleuren.

  ALMA-Q biedt vier afzonderlijke golflengten die het volledige spectrum van inktkleuren bestrijken die in meerkleurige tattoos worden aangetroffen. Elke golflengte richt zich op een specifieke inktkleur zodat de tattooverwijdering het volledige spectrum aan kleuren omvat.
  De QSW 1064 nm-laser met hoog vermogen is ideaal voor het behandelen van donkere inktkleuren (zwart, blauw en groen), terwijl de 532 nm-golflengte effectief is bij lichtere inktkleuren (rood, oranje en geel). De behandeling breekt inktdeeltjes op mechanische wijze af zonder thermische schade aan te richten, zodat de tattoo verbleekt met minimaal risico op littekens of hypopigmentatie.

 • Medische camouflage wordt toegepast bij huidverkleuringen en huidoneffenheden. Denk hierbij aan littekens, wijnvlekken of vitiligo (lichte plekken op de huid). De huidtherapeut zorgt door middel van de speciale camouflageproducten dat de plekken minder opvallend worden. De camouflageproducten kunt u, na het aanmeten van de juiste kleur samen met de huidtherapeut, dagelijks zelf op uw huid aanbrengen. De aanbrengtechniek wordt in het consult samen met de huidtherapeut geoefend. Vaak wordt camouflagetherapie ingezet als de aandoening voorkomt op delen van het lichaam die niet bedekt worden, denk bijvoorbeeld aan gezicht, hals en handen. Voordeel van de camouflageproducten zijn dat ze stoot- en veeg vrij zijn, tevens is de camouflage waterafstotend. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van het merk DermaColor. Tevens bestaat er van deze variatie ook een light-serie, deze crème is wat lichter van textuur waardoor deze iets minder opvallend is. Het kan zijn dat voor het mooiste resultaat twee kleuren moeten worden besteld