Ouderdomsvlekken, ook wel lentigo (meervoud: lentigines) genoemd, is een veelvoorkomende, goedaardige pigmentplek op de huid. Mensen met een licht huidtype en veel blootstelling aan zonlicht in het verleden ontwikkelen sneller pigmentplekken. De plekken worden dan ook vaak in het gelaat en op de handruggen gezien. Tevens is het mogelijk lentigines te ontwikkelen op andere plaatsen, bijvoorbeeld het decolleté. De huidtherapeut biedt verschillende behandelingen aan:

  • Met behulp van de pigmentlaser behandeld de huidtherapeut uiteenlopende, goedaardige pigmentproblematiek, op het gelaat en lichaam, zoals zonnevlekken (lentigo solaris) en ouderdomsvlekken (lentigo senilis). Tijdens het laseren wordt er een energiepuls uitgezonden die specifiek door de het overtollige pigment wordt opgenomen, waarna het pigment wordt afgebroken. Omliggend weefsels wordt hierdoor niet aangetast. Na elke behandeling zal de pigmentvlek lichter kleuren en in enkele gevallen geheel verdwijnen. Oppervlakkig gelegen pigment heeft minder behandelingen nodig dan dieper gelegen pigmentatie. Er kan geen 100% garantie gegeven worden voor het geheel verdwijnen van een pigmentvlek, bij elke patiënt kan dit anders zijn. Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Tijdens pigmentlaser is het erg belangrijk 6 weken voor en 6 weken na de behandeling zonblootstelling tegen te gaan door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Om nieuwe pigmentatie te doen voorkomen is het raadzaam om een zonnebrandcrème in zonnige perioden door te gebruiken. Indien behandelingen met de pigmentlaser geen voldoende resultaat geven, kan een behandeling ook worden voortgezet door middel van een IPL-behandeling. Afhankelijk van uw wens en de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.

  • Pigmentlaser
    Met behulp van de pigmentlaser behandeld de huidtherapeut uiteenlopende, goedaardige pigmentproblematiek, op het gelaat en lichaam, zoals zonnevlekken (lentigo solaris) en ouderdomsvlekken (lentigo senilis). Tijdens het laseren wordt er een energiepuls uitgezonden die specifiek door de het overtollige pigment wordt opgenomen, waarna het pigment wordt afgebroken. Omliggend weefsels wordt hierdoor niet aangetast. Na elke behandeling zal de pigmentvlek lichter kleuren en in enkele gevallen geheel verdwijnen. Oppervlakkig gelegen pigment heeft minder behandelingen nodig dan dieper gelegen pigmentatie. Er kan geen 100% garantie gegeven worden voor het geheel verdwijnen van een pigmentvlek, bij elke patiënt kan dit anders zijn. Voor en na de behandeling worden er foto’s gemaakt, zodat het resultaat goed te beoordelen is. Tijdens pigmentlaser is het erg belangrijk 6 weken voor en 6 weken na de behandeling zonblootstelling tegen te gaan door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Om nieuwe pigmentatie te doen voorkomen is het raadzaam om een zonnebrandcrème in zonnige perioden door te gebruiken. Indien behandelingen met de pigmentlaser geen voldoende resultaat geven, kan een behandeling ook worden voortgezet door middel van een IPL-behandeling. Afhankelijk van uw wens en de conditie van de huid zijn er vaak meerdere behandelingen nodig. De huidtherapeut zal met u overleggen hoeveel behandelingen wenselijk zijn voor het meest optimale effect.