Bij folliculitis raakt het bovenste deel van het haarzakje ontstoken. De ontsteking kan ontstaan door een infectie met een bacterie, een schimmel, een virus of een gist. Deze kan overal optreden in het lichaam waar zich haren bevinden. Bij de infectie ontstaat er een puskopje ter plekke van het haarzakje. Verder kan er sprake zijn van een jeukende of pijnlijke huid. De huidtherapeut biedt de volgende behandelmogelijkheden:

 • De Candela GentleMax Pro laser combineert het beste van twee verschillende systemen in één: de Alexandrite laser (755nm) en de Nd: YAG-laser (1064nm) voor o.a. laser ontharen, vasculaire aandoeningen en pigment problemen.

  Nd:YAG 1064nm laser is volgens wetenschappelijke literatuur één van de meest veilige behandelingen op de donker huid, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Dit systeem is het enige waarvan bewezen is dat het geen schade toebrengt aan het huidpigment. Want alleen deze type lasers maken gebruik van een langere golflengte wat de verloop van een behandeling gerichter en veiliger maakt m.b.t. de donkere huidtype. Welke techniek gebruikt wordt is geheel afhankelijk van de indicatie en de kleur van de huid.

  Bij laserontharing is het belangrijk dat het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Is dit wel het geval, dan kan dit vervelende complicaties geven zoals pigmentverschuivingen. Dit betekent dat zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Ook mag er tijdens behandeling niet geëpileerd worden, scheren of knippen is wel toegestaan.

  Voor een veilige laserontharing van de donkere huid bent u bij huid en laserkliniek Deventer op het juiste adres! Als specialist in het laser ontharen op de donkere huid weet ik dat behandelingen op een donkere huid kennis, ervaring en de juiste laserapparaat vereisen.
  Heeft u misschien nog vragen u kunt direct contact opnemen met ons op telefoonnummer 06-13513244 of via het contactformulier. Wij helpen u graag!

 • De huid wordt gereinigd waarna, door middel van inprikken met een klein naaldje, pustels en comedonen worden ingeprikt en verwijderd. Naar behoefte wordt de huid gescrubd of wordt er een herstellend masker aangebracht. Hierdoor komt de huid tot rust en kan de huid herstellen. De behandeling gebeurt op een verantwoorde- en hygiënische wijze. De behandelfrequentie neemt af naarmate de conditie van de huid verbetert. Door deze behandeling is, in sommige gevallen, de acne goed onder controle te houden. Het kan zijn dat deze behandeling op zich voldoende is om de huid onder controle te houden, maar in sommige gevallen zijn aanvullende behandelingen nodig. Hierbij speelt de samenwerking met dermatologen een grote rol.

 • Een fruitzuurpeeling heeft een afschilferend, ook wel exfoliërend, effect op de huid. Het verhoorningsproces van de huid wordt versneld, waardoor de huid sneller wordt vernieuwd. Fruitzuurpeelings zijn goed toepasbaar bij acne en acne-littekentjes. Tevens kan een fruitzuurpeeling worden ingezet bij verfraaiing van de huidstructuur, kleine pigmentvlekjes en littekentjes welke zullen vervagen. Meestal wordt een kuur van ongeveer 8 peelings geadviseerd, waarbij de sterkte van de peeling kan worden opgebouwd. Het herstel van de huid is afhankelijk van het huidtype en de intensiteit van de behandeling. Twee weken voor de eerste peeling zal de huid voorbehandeld moeten worden met een crème waar een kleine hoeveelheid fruitzuur aan toegevoegd is. De behandelde huid met fruitzuur is gevoelig voor zonlicht. De huid mag na de laatste peeling zes tot acht weken niet zonder bescherming aan zonnebank of zonlicht worden blootgesteld. Er wordt aangeraden om dagelijks een SPF30/50 te gebruiken.