Een haarnestcyste ligt vaak in de bilspleet. Het bevindt zich in een holte onder de huid, waarbij er een verbinding is door de huid heen naar buiten. Op deze plaats ziet men kleine gaatjes of een ingetrokken huid. In de cyste bevinden zich meestal haren, waarin gemakkelijk een ontsteking ontstaat. Dit geeft klachten als pijn en vocht- of bloed afscheiding. De precieze oorzaak is onbekend. Wel is belangrijk om het gebied te ontharen en hygiënisch te houden om zoveel mogelijk uitbreiding en recidieven te voorkomen. De huidtherapeut biedt de volgende behandelmogelijkheid:

  • De Candela GentleMax Pro laser combineert het beste van twee verschillende systemen in één: de Alexandrite laser (755nm) en de Nd: YAG-laser (1064nm) voor o.a. laser ontharen, vasculaire aandoeningen en pigment problemen.

    Nd:YAG 1064nm laser is volgens wetenschappelijke literatuur één van de meest veilige behandelingen op de donker huid, zonder dat dit ten koste gaat van de effectiviteit. Dit systeem is het enige waarvan bewezen is dat het geen schade toebrengt aan het huidpigment. Want alleen deze type lasers maken gebruik van een langere golflengte wat de verloop van een behandeling gerichter en veiliger maakt m.b.t. de donkere huidtype. Welke techniek gebruikt wordt is geheel afhankelijk van de indicatie en de kleur van de huid.

    Bij laserontharing is het belangrijk dat het behandelde gebied niet worden blootgesteld aan zonlicht. Is dit wel het geval, dan kan dit vervelende complicaties geven zoals pigmentverschuivingen. Dit betekent dat zonlicht 6 weken voor en 6 weken na de behandeling tegengegaan moet worden door middel van een zonnebrandcrème met SPF30 of hoger. Ook mag er tijdens behandeling niet geëpileerd worden, scheren of knippen is wel toegestaan.

    Voor een veilige laserontharing van de donkere huid bent u bij huid en laserkliniek Deventer op het juiste adres! Als specialist in het laser ontharen op de donkere huid weet ik dat behandelingen op een donkere huid kennis, ervaring en de juiste laserapparaat vereisen.
    Heeft u misschien nog vragen u kunt direct contact opnemen met ons op telefoonnummer 06-13513244 of via het contactformulier. Wij helpen u graag!